Haber

Çanakkale’de kırsalda 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak

Çanakkale’de kırsalda 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak

Hedef 576 köydeki tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırmak.

ÇANAKKALE Çanakkale İl Genel Meclisi, Türkiye’de İl Genel Meclisleri’nin ortasında bir unsura imza attı ve ‘Çanakkale Kırsalında Yaşayan Sokak Hayvanlarının Yerinde Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyonu’ Projesi ile kırsaldaki 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ile birlikte başlatılan Proje’. Amaç, Çanakkale ili genelinde 576 köydeki tüm sokak hayvanlarını sterilize etmektir.

Çanakkale İl Genel Meclisi, Türkiye’deki İl Genel Meclisleri’nin ortasında bir ilke imza atarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile birlikte ‘Çanakkale Kırsalında Yaşayan Sokak Hayvanlarının Yerinde Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyon Projesi’ni başlattı. Çanakkale Şube Müdürlüğü. Proje kapsamında kırsalda bulunan 10 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak. Merkez ilçeye bağlı 52 köyde sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, sağlık taraması ve kayıt altına alınması 2 adet portatif sterilizasyon aracında toplam 4 veteriner hekim ve 4 saha çalışanı tarafından gerçekleştirilmektedir. Sahipsiz hayvan işlemleri tamamlanır ve düzleştirme işlemi tamamlandıktan sonra alındığı yere bırakılır. Amaç 576 köydeki tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırmak.

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Başkan, AK Parti’den İl Genel Meclis Üyeleri Tülay Ömercioğlu, Şener Akçay ve DKMP Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Işıklar Köyü’ndeki toplanma alanındaki çalışmaları inceledi.

Sessiz ruhlar hayatımızın bir parçası

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Başkan, ‘Çanakkale Kırsalında Yaşayan Sokak Hayvanlarının Yerinde Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyonu Projesi’nin iller bazında bir ilk olduğunu belirterek, ‘Bu nedenle tüm illerin bizi örnek almasını diliyoruz. ve böyle bir hareketin içinde olun.Belediyeler elbette ki azdır.Bu işi yapmaya çalışıyorlar ama Milli Parklar ile yürüttüğümüz bu proje örnek alıyor.Biraz daha uğraşacaklarını düşünüyoruz.Çünkü sessiz ruhlar hayatımızın modülü, bundan sonraki hayatlarında sağlıklı kalmaları ismine katkımız olduysa ne mutlu bize.Bu ortada.Ayrıca başta Valimize, Bakanlığımıza ve Milli Parklar Şube Müdürümüze, Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. misyon sahibi arkadaşlar ve projede emeği geçen veteriner hekimlerimiz burada arkadaşlarımıza aynı anda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Özel İdare veteriner hekimleri eşlik etmektedir. . Güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum. Biz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile kırsal alanda gerçekleştirdiğimiz projenin ilk etabında amacımız 10 bin sokak hayvanını kısırlaştırmak. Bu proje, bu kontrolsüz manipülasyonun da önüne geçecektir. Bu sayede kalan hayvanlarımız sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürme şansına sahip olacaklardır. O yüzden çok değerli bir proje olduğunu düşünüyorum. İnsan sağlığını tehdit eden bu sokak hayvanlarının halkımıza bulaşabilecek hastalıklardan korunmaları için merkez belediye, ilçe belediyeleri ve belde dışındaki kırsal kesimlerde, yol kenarlarında, çöplüklerde ve köylerde sokak hayvanları yakalanarak kısırlaştırma işlemi yapılmaktadır. taşınabilir bir sterilizasyon aracında belediyeler. Aynı zamanda yaygınlaşan kuduza karşı kuduz aşısı yapılıyor, ardından kulak küpeleri takılıyor, çip işlemi yapılıyor” dedi.

576 köyde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması hedefleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğümüz olarak hazırladığımız projemizi Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz ile birlikte olgunlaştırdık. Çanakkale Valimiz İlhan Aktaş’ın yüksek takviyeleri Bu amaçla buradayız.Projemizin en değerli özelliği kırsalda yaşayan sokak hayvanlarının yerinde kısırlaştırılması bu çalışmada hayvanlarımızın kimliklendirme işlemlerini yapıyoruz. Köylerden toplanan hayvanları mikroçiplerine takıyoruz.”Hayvanlarımızı sokaklara ve köylere geri getiriyoruz. Amacımız bu proje çerçevesinde Çanakkale’nin ilçelerindeki 576 köyümüzdeki tüm sokak hayvanlarını sterilize etmektir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Özel İdaresi ve Doğa Koruma ve Koruma Genel Müdürlüğü Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale’de hayata geçirilen ‘Kırsalda Yaşayan Sokak Hayvanlarının Yerinde Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyonu Projesi’ hakkında açıklamalarda bulundu. Ulusal parklar. Belediyelerin mücavir alanları dışında hayata geçirilen projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Turan, “Bizim hayvan sevgimiz ve hayvanları koruma anlayışımız var. Ancak şehrimizde sahipsiz köpeklerin kontrol altında tutulması son derece değerli. Proje ile ilimizde, ormanlarda, köylerde ve yol kenarlarında bulunan sokak köpekleri 3 portatif araçla yoğun bir şekilde aşılanmakta, diş parazitleri temizlenmekte, küpeleri takılmakta ve kontrolsüz üremelerini önlemek için kısırlaştırılmaktadır. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanımıza, İl Özel İdaremize, İl Meclis Üyelerimize, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze, Çanakkale Şube Müdürlüğümüze ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

silehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu